Meeslepend nieuw album The Sweet Release of Death

On oktober 6, 2016

Vrijdag 6 oktober verschijnt het titelloze tweede album van de Rotterdamse band The Sweet Release of Death. De verslavende track ‘Smutek’ ging de plaat in juli vooraf en afgelopen week verscheen de tweede noise-exercitie ‘Post-Everything’ bij Never Mind The Hype.

De plaat werd opgenomen in de Next to Jaap-studio in Voorhout met producer Tammo Kersbergen (I Am Oak) en Floyd Atema (Herrek) achter de tafel. Voor deze release, die verschijnt op CD en gelimiteerd 12″ vinyl, slaan labels Subroutine en Katzwijm Records de handen ineen.

‘Bulb’, het debuutalbum van het trio uit 2014, werd destijds al goed ontvangen. De Volkskrant schreef: “Voor liefhebbers van Sonic Youth […] De vrouwenstem doet aan Blonde Redhead denken, maar dit debuut is beter” en “[…] een van de meest onderschatte Nederlandse releases”, was de mening van Kicking the Habit.

Over het nieuwe album schreven De Subjectivisten: “In 29 minuten brengen ze tien puntige songs, die noise, no gaze en alternatieve rock verenigen. Dat ze bepaald niet de platgetreden paden van die genres bewandelen blijkt al heel snel. Op onstuimige en recht voor je raap wijze kiepen ze hun prettige herrie over je heen”.

Deze week presenteert de band het album tijdens drie release-shows, met support van onder andere The Lumes en Blue Crime, in Amsterdam (OT301), Rotterdam (Rotown) en Groningen (De Gym). Begin november staat de band op de lustrumeditie van Le Mini Who in ACU.