Friestalig Zea album ‘Moarn gean ik dea’ uit in april

On maart 1, 2017

zeaZesde plaat van Friese Amsterdammer Arnold de Boer verschijnt op Makkum/Subroutine.

“Ik wol de wrâld it Frysk by bringe sa’t Whitney Houston de wrâld it Ingelsk leard hat.

“

Op 24 april 2017 verschijnt het zesde Zea album “Moarn gean ik dea” (‘Morgen ga ik dood’), waarop Arnold de Boer voor het eerst alle liedjes in het Fries zingt; zijn eerste taal. Dat maakt de nieuwe plaat persoonlijker en indringender dan voorgaande albums. Het album is onderhuids stuwend, meer ingetogen, donkerder en opener tegelijk. Het nieuwe album verschijnt als gezamenlijke release van Makkum Records en Subroutine Records.

In 2013 bracht Zea een eerste single uit in het Fries, het nummer “Ik kin der net by”. Dat ene liedje opende de deur naar een nieuwe schat aan ideeën. Toen Meindert Talma op Terschelling een keer tegen Arnold zei “Do moatst ris in plaat yn it Frysk meitsje” was de geest uit de fles. Die plaat is er nu en op 23 april speelt ook Meindert Talma een Friese set tijdens de release-party van “Moarn gean ik dea” in de Lutherse Kerk in Leeuwarden.

Zea is het solo project van de Friese Amsterdammer Arnold de Boer (Makkum, 1974). Met een minimale set-up van gitaar, zang en sampler creëert Zea een ruimtelijk vervoersmiddel dat de hele wereld doorkruist en overal songs, ritmes en bijzondere teksten achterlaat en andere weer oppikt. De Boer schrijft sobere liedjes dit zich als een object in een zaal of kamer manifesteren. Je kunt er naar kijken en ze tussen de mensen inzetten. Je kunt ze mee naar huis nemen en aan de gevel hangen. Ze hebben karakter, eten nooit stiekem al je koekjes op en slepen op onverhoedse momenten je mee de dansvloer op.

“Moarn gean ik dea” werd opgenomen in de Next to Jaap-studio in Voorhout en verschijnt als gezamenlijke release van Makkum Records en Subroutine Records (MR20/SR079)

>> bestel hier