Baby Galaxy debuteert met ‘Mighty Night’

On februari 28, 2017

Baby GalaxyNa twee vooruitgesnelde singles verschijnt 1 maart debuutalbum ‘Mighty Night’ van Baby Galaxy. Het trio uit Maastricht speelt de indierock zoals ze die in de beste jaren van het genre maakten. Het piept, het kraakt – het is analoog opgenomen – en uit de overweldigende [gitaar]sound komen de liedjes je tegemoet springen.

“Door het tweede deel wil je toch direct een Squier kopen, om voor de spiegel die suizende gitaarlijnen mee te pingelen?”, schreef 3voor12 over album track ‘New Flavours’.  Deze week ging het album in premiere en vanaf vandaag is het op alle digitale platforms te streamen.

Het fysieke album verschijnt op CD/LP bij Subroutine Records [SR076]. De releasetour begint op 1 maart in de Amsterdamse OT301, gevolgd door Stroomhuis (02/03 Eindhoven) en het Paard van Troje (03/03 Den Haag). Daarna vertrekt de band onder andere naar Duitsland om 24 maart de homecoming release-show te doen in de Maastrichte Muziekgieterij.

‘Mighty Night’ werd live op tape opgenomen in Maastricht en gemixt en gemastered door Jack Shirley (Jeff Rosenstock, Deafheaven, Loma Prieta)  in de Atomic Garden studio in San Francisco. Het artwork van het album is van de Britse kunstenaar Phoebe S.G. Summers.

Quotes:
3voor12 – “[…] gitaarlijnen die je mee wil brullen en verrassend zachtaardige zang. Doet het nummer je niet ontzettend verlangen naar de hoogtijdagen van indierock in de nineties?”
Noisey – “Vertrouwd maar toch fris. […] zo hoop je ook dat Mighty Night nooit meer ophoudt. Klonken alle gitaren maar zoals in dit liedje.”
The Daily Indie – “Onversneden gitaarrock vol zielroerende passie en tederheid, maar tegelijkertijd barstend van vreugde en zotternij.”